Wednesday, 27 July 2011

Kehidupan

Hidup adalah indah pada waktunya. Namun kehidupan juga tidak selalunya cerah.
. Kesusahan menyertai setiap orang ke mana sahaja mereka pergi. Setiap insan di muka bumi ini akan mengalami kepahitan dan kepedihan kehidupan. Namun kehidupan susah tidak selalunya buruk..kerana dnegan kepahitan dan kepedihan itu, kita mengenal kebahagiaan. Walau pun keadaan berlaku sedemikiaan,manusia masih mampu tersenyum kerana itu sahaja lah yang dapat menawar duka-duka yang tersembunyi jauh di benak fikiran, hati dan jiwa manusia. 

Manusia tidak keseeorangan dalam mengharungi kehidupan kita.  kerana ada yang masih mnegambil peduli tentang apa yang manusia lain lalui.
melihat orang lain juga adalah seperti melihat dalam kehidupan kita sendiri.
Namun setiap manusia tidak sama. masing-masing mempunyai masalahnya sendiri.
masing-masing lalui situasi yang berbeza-beza. masing-masing mempunyai persoalan hidup yang berlainan.. semua itu bergantung dengan apa individu lihat dan cari di dalam menentukan khidupan yang mereka ingin kan.
Setiap masalah dan persoalaan di dalam hidup..pasti ada jalan penyelesaiannya. tidak kira masalah kecil atau pun masalah besar. tiada yang mustahil sekiranya setiap orang berfikiran positif, saling mendorong, mendengarkan dan menghulurkan bantuaan kepada yang tidak mampu menghadapi kehidupan yang sangat sukar di fahami
kerana kurang nya pngalaman mnghadapi kehidupan..

 
     


          
Thanks for reading.  Please kindly leave your comment. Your commnt will help me to improve my coming blog post. Thank you all. ~^_^~No comments:

Post a Comment